onsdag 9. januar 2013

Ta aktivt grep om livet ditt


Er du en brikke eller en aktør i ditt eget liv?
Opplever du at dagene, og livet, bare flyter avgårde uten at du vet hvor du kommer til å havne. Føler du at det er andre som styrer livet ditt, og at du er et offer for omstendighetene? Da utnytter du ikke ditt potensiale, og det er kanskje på tide å ta grep og bli en aktør istede for en brikke. Du kan selv velge hva du vil være!



Vi har alle våre oppturer og nedturer, og perioder når vi ikke tror helt på oss selv - slik er livet! Det viktigste du kan gjøre for egen lykke, er å være ærlig med deg selv om hva du vil - og så gjøre det! Uansett hvor vanskelig eller håpløst det ser ut, er det alltid en vei ut. Ikke gjør deg selv maktesløs og si at du har liten innflytelse på "verden". Det er sant at du ser det når du tror det og kun du kan endre ditt eget tankegods. Å leve innebærer å ta grep om eget liv, ikke bare flyte med massen. I dag er starten på resten av ditt liv! Gjør det beste ut av det!

Ukeavisen Ledelse: Frustrert over å ikke bli hørt?

Ta grep: Kan du drømme det - kan du gjøre det!
Selvledelse handler om å ta grep og bli sjefen i ditt eget liv. Du må forstå din egen rolle, og at du har muligheten til å påvirke den. Fortsetter du å gjøre som du alltid har gjort, får du det du alltid har fått. Som i all annen ledelse må du først finne ut hva og hvor du vil - du må sette deg noen mål. Hva disse målene er, er det ingen andre enn du selv som vet. Bare du vet hva som er viktig for deg og ditt liv.

Ukeavisen Ledelse: Hva vil du med jobblivet ditt?
Ukeavisen Ledelse: 3 ting lykkelige ansatte gjør annerledes

Når vi "fanges" av livet er det fordi vi selv ikke er beviste på hva som betyr noe og hvor vi vil. Sett deg ned, start din egen tankeprosess og skriv en liste over hva som betyr noe for deg og hva du ønsker i ditt liv - uavhenig om det er familie, fritid, jobb, utdanning, helse, osv. Våg å drømme stort og plasser dine drømmer på øverste hylle for ditt eget liv og din fremtid. 

Harvard Business Review: Don't Sabotage Yourself

Vår egen frykt er som oftest vårt største hinder i livet. Vi bekymrer oss for ikke å skulle strekke til, ikke være gode nok, ikke klare å prestere eller for å bli avvist. Denne frykten stopper oss og blokkerer våre muligheter. Vi har lett for gjøre oss selv til et offer ved å sette fokus på alt vi ikke har, og å tro at vi ikke er noe. Velg å innta scenen i ditt eget liv,våg å tro at du er noe og at du kan bli og gjøre det du drømmer om. 

Harvard Business Review: Instead of Making Resolutions, Dream


"Sikt på månen, bommer du havner du blant stjernene!"

Finn så fem realistiske punkter (mål) som står høyest på din drømmeliste. Selv om du skal sikte høyt må du være litt kritisk til målene og de må være gjennomførbar. Er målet å reise til verdens ende, er sjansen for at du skal nå det liten. Skriv noen ord under hvert punkt om hvorfor dette er viktig for deg (formålet). Dette blir din drivkraft og hvor du finner din motivasjon. Nå vet du hva du ønsker å oppnå i livet og hvilken vei du drømmer om å vandre. Du har identifisert dine mål.

Hva kan du gjøre for å komme deg til målet?
Neste steg er å lage en plan for hvordan du skal jobbe mot målene dine - du må lage en tiltaks- og handlingsplan. Her finner du ut hvilke steg du er nødt til å ta for å komme deg dit du vil. Det er ingen enkel prosess, og valg kan være vanskelig, for konsekvensen er ofte at du må velge bort noe annet. Ha fokus på de tingene du kan gjøre noe med. Det vil alltid være noe du kan gjøre, og på enkelte tidspunkt blir veien til mens du går den. Når du først våger å ta aktivt grep om livet, kan veien fra drøm til virkelighet være kortere enn du tror! Alle har vi evner og talenter som vi ikke tør å ta ibruk.

Planen er klar - følg den
Du oppnår ikke dine mål uten å måtte jobbe. Lite i livet er gratis, og du må forvente at det kommer til å komme tøffe kneiker og motgang i din vandring mot målet. Ønsker du deg en regnbue, må du også tåle litt regn. Nøkkelen er at du vet at motgangen er midlertidig og at med hvert steg du tar - om det er stor eller bittelite - nærmer du deg målet ditt.


"Alt er mulig - det umulige tar bare litt lengre tid!"

På dette tidspunktet kan det også være nyttig å tenke over hva det er som tidligere har hindret deg i å oppnå det du vil. Dersom du identifiserer noe, kan du se hva du kan lære av det. Sannsynlighten er stor for at det er du selv og din egen redsel som har vært hindret. Vær bevist på hva som skjer rundt deg, og hvordan du styrer dine egne tanker og handlinger - ikke la de styre deg. Innse at du er skaperen av ditt eget liv. Når motgangen kommer, velg å ta fatt ikke å bli tafatt!

Ten Resolutions The Most Successful People Make And Then Keep

Husk, det er ditt liv, og du lever bare en gang - gjør det beste ut av det!

Vil du være en skribent? Skriv!
Vil du være en sanger? Syng!
Vil du danse? Dans!
Vil du hjelpe mennesker? Hjelp de!
Vil du lage filmer? Lag dem!
Vil du lære bort? Lær bort!
Vil du være en kunstner? Lag kunst!
Vil du synes? Gjør deg synlig!
Vil du gjøre alt du noen gang har drømt om? Bare begynn!



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...